Lars Adaktusson rätt man för KD i Bryssel/Strasbourg

Har med intresse tagit del av en intervju i tidskriften Kristdemokraten (nr45/2013) med den troliga efterträdaren till Alf Svensson som EU-parlamentariker, Lars Adaktusson. Lars har en mycket gedigen erfarenhet som in- och utrikes TV-reporter och bl a också som kommunikationskonsult. Jag fäste mig särskilt för att han understryker att “han inte går in i politiken för att göra karriär.” Han säger sig inte ha behov av nya positioner men har “en stark längtan efter att opinionsbilda för kristdemokratiska värderingar” Han “har under sitt yrkesliv sett många skickliga politiker, men som främst varit inriktade på att göra egen karriär.” Slår sedan fast: “-När jaget går före partiet är det inte bra. Den som bara har sitt eget för ögonen hamnar i en svår trovärdighetssituation gentemot väljarna.- Jag högaktar politiker som verkligen arbetar utifrån en ideologisk övertygelse, en vision och en idé” säger han. Han inger förtroende och respekt.

I dessa tider av ökande EU-skepsis .ofta kopplad till finanskrisen och till ökad invandring, så behöver vi påminna oss EU:s rötter och stora framgångar som fredsprojekt. Vi behöver också se framåt och förstå att ekonomiskt och vetenskapligt nära samarbete är helt nödvändigt för att Europa skall klara sig i konkurrensen med asiatiska stormakter som Kina och Indien och snabbväxande ekonomier i Sydamerika och på sikt Afrika. Vi behöver arbeta vidare för att riva murar av olika slag samt värna och öka frihandel, slå vakt om öppen förtroendefull dialog och medvetet bygga broar. Förhoppningsvis kommer Adaktusson vara rätt person att verka i den andan.

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in FREDS- och DEMOKRATIFRÅGOR--BROBYGGANDE mellan länder och kulturer, Livsstil och Kultur, Svensk politik, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment