svt:”Tyskland godkänner lag om att straffa sociala medier för hat och hets”

Igår godkände det tyska parlamentet en ny lag för att hyfsa kommentarer och inlägg på sociala medier. Jag citerar följande från svt NYHETER:

Sociala medie-sajter i Tyskland som inte raderar brottsliga inlägg från sina tjänster inom ett dygn riskerar att dömas till böter på uppåt 50 miljoner euro.

….Nätjättarna har enligt lagen 24 timmar på sig att radera uppenbart kriminella inlägg, och en vecka att hantera mer svårtydda fall. Lagen gäller inlägg publicerade från Tyskland. (slut citat)

Diskussioner om liknande lagar  pågår i alltflera länder och nätjättarna som Facebook ,Google och Twitter  har så sakteligen börjat  rätta in sig  i ledet….Detta gäller för övrigt även frågorna om hur falska nyheter skall identifieras och stoppas.

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in FREDS- och DEMOKRATIFRÅGOR--BROBYGGANDE mellan länder och kulturer, Livsstil och Kultur, Svensk politik, Uncategorized, Utbildning och undervisning. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s