Så sant som det är sagt– Mer plats för sunt tänkande ! NU !

Den kände läkaren, författaren mm, David Eberhard, drar i en gästkrönika i GP 2017-04-15 en välmotiverad lans för logik och vetenskap.  I ingressen presenteras krönikan på följande sätt (citat): Förklaringen till varför många samhällsdebatter blivit allt mer absurda under de senaste tio åren är att den stora normala majoriteten håller tyst och låter skrikhalsar med galna åsikter stå oemotsagda, skriver gästkolumnisten David Eberhard.(slut citat). I krönikan tar han sedan upp några mycket träffande exempel på klara stolligheter, där debatten spårat ur och bort från verkligheten…..

Läs hela!! Det känns lätt och rätt att instämma!!

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in Livsstil och Kultur, Svensk politik, Uncategorized, Utbildning och undervisning. Bookmark the permalink.

One Response to Så sant som det är sagt– Mer plats för sunt tänkande ! NU !

  1. Inger Wendelhof says:

    Som alltid slår David Eberhard huvudet på spiken! Verkligen tur att det finns ett antal skribenter som håller förnuftets fana högt bland en mängd stolliga inne-åsikter som florerar idag. läs hans böcker – de är viktiga om man om man uppskattar sunt förnuft och vetenskapligt tänkande.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s