Erik Helmerson, DN: Kristna mördas – världen blundar

“De är den mest förföljda gruppen i världen – men hos svenska politiker får de kristna inte mycket stöd.”

Så inleder Erik Helmerson en viktig ledare i DN 2017-01-13

Helmerson grundar sin redovisning och argumentation på årets publicering av World watch list som rangordnar de länder där förföljelserna av kristna är som störst. Totalt utsätts iidag fler än 200 miljoner kristna för allvarlig förföljelse.

Jag väljer att citera följande från ledaren:

Värst är situationen i Nordkorea, Somalia, Afghanistan, Pakistan och Sudan. Det kommunistiska Nordkorea är helvetet på jorden för troende.
Men det största förtrycket av kristna kommer från islamistiskt håll. Siffrorna talar för sig själva: Islamismen är orsak till förföljelse av kristna i 14 av de 20 värsta länderna och i 35 av de värsta 50. Av de tio värsta är det bara två – Nordkorea och Eritrea – där kristna förföljs av andra orsaker.( slut citat )

Huvudproblemet anger Helmerson vara att så många länder,särskilt muslimska, “spottar på trosfriheten”, vilket förstås även drabbar andra minoriteter än kristna.

Svenska politiker har med ett par berömvärda undantag reagerat lamt eller inte alls, och UD har varit knäpptyst i frågan. Det är svårförståeligt och närmast ynkligt!

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in Svensk politik, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s