ALLT är inte gott som kommer från vår förebild i väster……

Med tilltagande vämjelse följer vi hemma hos oss dag för dag den allt smutsigare valkampanjen i USA, där det inte tycks finnas någonsomhelst gräns för lögner och ren och skär idioti. Det är inte osökt att bäva för följderna…..Suck! Suck!

Mitt i den här perioden får vi på våra egna gator och torg också konfronteras med en nyimporterad avart av det lätt bisarra Halloweenfirandet, de onda trakasserande skräckclownerna och dessas lindrigt sagt stolliga framfart.

Båda händelserna kan ses som uttryck för början till andligt och kulturellt förfall som behöver stoppas!!

BTW läste passande nog  just i senaste numret av Illustrerad Vetenskap (16/2016) en intressant artikel om destruktiva följder för våra kroppar av svår skräck:

“HALLOWWEEN: Din hjärna kan inte skilja på fiktiv och verklig fara: SKRÄCK kan kosta dig livet”

Man behöver kanske inte gå så långt i tankarna som i artikeln, men helt klart far ju barn och unga bevisligen illa av de superonda importfigurerna….

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in FREDS- och DEMOKRATIFRÅGOR--BROBYGGANDE mellan länder och kulturer, Livsstil och Kultur, Uncategorized, Utbildning och undervisning. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s