Exit Kaplan??

Det har av mycket förklarliga skäl varit stor medial uppståndelse och befogad kritik av rödgröna regeringens bostadsminister, Mehmet Kaplan.  Orsaken den här gången har varit minst sagt olämpliga kontakter med islamister , kontakter som dessutom försvarats och bagatelliserats.

Som framgår av nedanstående citat från inlägg i DN av dess välinformerade ledarskribent Erik Helmerson, är det inte precis första gången Kaplan av liknande omdömeslöshet hamnat i  blåsväder:

“Han har uttalat att islamofobi är ett viktigt skäl till att unga ansluter sig till IS. Han har på DN Debattskrivit att Säpo ”ägnar sig konsekvent åt att trakassera muslimer och bidrar aktivt till att underblåsa islamofobin”. Han har bjudit in den ökända antisemiten Yvonne Ridley till riksdagen och sedan ursäktat det med ”bristande bakgrundskontroll”.

Och han har, efter Jyllands-Postens publicering av Muhammedkarikatyrerna, uttalat sig skandalöst lättsinnigt om rätten att kritisera religioner: ”Det handlar om en maktfråga, där en utsatt grupp provocerats och där man på förhand kunde förstå att de skulle känna sig kränkta. Då kan man inte komma dragande med yttrandefrihet.” ( slut citat)

Det räcker nu! Vi lever faktiskt i en demokrati som vi är rädda om! Exit Kaplan??

 

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in FREDS- och DEMOKRATIFRÅGOR--BROBYGGANDE mellan länder och kulturer, Livsstil och Kultur, Svensk politik, Uncategorized, Utbildning och undervisning. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s