***Så rakt på sak! Egentligen så självklart!

Ledarskribenten i DN, Hanne Kjöller, har 2016-03-31, argumenterat för och i 5 punkter utvecklat ett kontrakt  för nyanlända om svenska grundläggande regler och värderingar. Oeftergivliga för vår demokrati och nödvändiga att förstå och anpassa sig till för att kunna leva i vårt samhälle.

Det är verkligen helt rimligt att människor som i flykt söker skydd här eller eljest invandrar hit och har anspråk på att dela trygghet och välfärd snarast efter ankomsten informeras om och tydligt, gärna i form av skriftligt kontrakt möts av dessa förväntningar.

Märkligast i sammanhanget är att detta inte redan skett……

Jag vill också tipsa om en intervju  gjord av ledarkolumnisten Paulina Neuding i SvD 2016-03-27. Intervjun i fråga har bäring på våra egna alltmer uppenbara brister på kulturförståelse. Intervjupersonen är en känd amerikansk juridikprofessor, Mark Weiner, som kraftfullt argumenterar för att “Sverige måste förstå klankultur”

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in FREDS- och DEMOKRATIFRÅGOR--BROBYGGANDE mellan länder och kulturer, Livsstil och Kultur, Svensk politik, Uncategorized, Utbildning och undervisning. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s