–B R Y S S E L

Så var det då dags igen för ett nytt vedervärdigt, muslimskt- salafistiskt/islamistiskt terrorattentat, denna gång mot civilbefolkningen i ”Europas huvudstad” ,Bryssel. Och som vanligt åberopade attentatsmännen Allah genom att ropa Allahu akbar, Gud är stor. Vid liknande tillfällen brukar en och annan attentatsman också hänvisa till sin Profet, Muhammed. De markerar alltså själva ett samband med islam.

Eftersom ledande uttolkare av islam inte försummar något tillfälle att framhålla islams fredliga karaktär borde ju terrorbeteendet helt klart vara en avart som hos många med fog skapar en djup misstro mot islamister/salafistiska muslimer . MEN är samtidigt ett beteende som tyvärr också  lätt kan påverka bilden av vanliga,hyggliga och fredliga muslimer på ett negativt sätt.

Det här är verkligen hyperaktuella och synnerligen viktiga frågor som normala imamer, moskéförsamlingar och islamska organisationer därför i handling snarast MÅSTE förhålla sig till.  Åtminstone de som är verksamma i demokratiska länder som vårt.

***  Je suis Bruxelles — Nous sommes Bruxelles ***

Talande citat från DN:s ledarkommentar 2016-03-23:
I återgången till vardagslivets normalitet synliggörs terrorns futtighet, dess maktlöshet. Terrorismens mål är att krossa vardagen. Det är upp till oss alla att se till att det blir tvärtom.

—— Etikforskaren,författaren mm Ann Heberlein har i en dagsaktuell krönika i Göteborgs Posten ( 2016-03-25 ) med stöd av ny Europolstatistik behandlat frågan om religiöst motiverad terrorism och menar att man nu måste ta tag i den kontroversiella frågan. Det verkar vara hög tid……

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in FREDS- och DEMOKRATIFRÅGOR--BROBYGGANDE mellan länder och kulturer, Livsstil och Kultur, TRO och KRISTEN ENHET--BROBYGGANDE, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s