PÅMINNELSE: Förintelsens minnesdag i morgon 27 januari

Citat  från kristna dagstidningen Världen idag 2016-01-26 Den 27 januari, för 71 år sedan, befriades koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau. Nu är dagen en minnesdag för att komma ihåg de fasansfulla händelser som försiggick i lägren. Runt om i Sverige uppmärksammar man dagen genom filmvisningar, fackeltåg och minnesstunder.(slut citat)

Icke minst mot bakgrund av dagens oroande politiska utveckling särskilt i Mellanöstern och inom olika delar av Europa finns verkligen all anledning att påminna sig om de illdåd och fasor som galna diktatorer och system med stöd av hatisk nationalism förorsakade.

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s