Oförskämt i överkant !

Baker Karim är namnet på en uppenbart omdömeslös filmkonsulent och Linnéa Bruno namnet på en lika omdömeslös Fi-politiker. Hör här:

Citat från Erik Helmerssons ledarstick i DN 2016-01-15:

”Hon är kanske mitt i ett maniskt skov Heberlein, någon borde medicinera henne.” Så skrev Baker Karim, filmkonsulent på Filminstitutet, om teologen Ann Heberlein.

Orsaken var att Heberlein tolkat den senaste tidens sexövergrepp som uttryck för kulturella skillnader i stället för att skylla dem på manlighetsnormer.

Samma åsikt fick hennes motdebattör i ”Studio ett”, Fi-politikern Linnéa Bruno, att hånfullt anklaga Heberlein för att ”skriva i affekt”. Till saken hör att Ann Heberlein sedan länge varit öppen med sin bipolära sjukdom. (slut citat)

För det första brukar människor med någorlunda intellektuell kapacitet kunna hålla mer än en idé i huvudet samtidigt, och båda idéerna är relevanta och kan faktiskt dessutom mycket väl höra samman. För det andra brukar i sammanhanget intressant nog endast de som har brist på egna sakliga argument förfalla till rena kränkningar och puerila oförskämdheter precis  som Baker och Bruno.

 

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in HÄLSA--TONVIKT PÅ PSYKISK HÄLSA OCH PSYKIATRI, Svensk politik, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s