VART är Polen på väg??

Få har väl undgått att vårt viktiga grannland POLEN mycket hastigt efter höstens val radikalt lagt om sin politiska kurs mot en mer auktoritär modell, personligt mycket nära kopplad till den omstridde Jaroslaw  Kaczynski.

DN:s chefredaktör Peter Wolodarski och till och med det moderna postkommunistiska Polens legendariska förste president  Lech Walesa uttrycker stor oro och kritiserar starkt färdriktningen……Tung kritik har också kommit från EU-parlamentets talman och från delar av övriga EU-ledningen.

En del kritiker talar på allvar om orbanisering och andra om putinisering.

Om kritiken nu är så kraftfull mot ett viktigt grannland kan man med Wolodarski undra varför man inte hör ett enda pip från svenska UD.

 

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s