Devalveringen av manligt ansvarstagande……

I skuggan av dramatiken vid nyårsfirandet i Köln, Hamburg, Stuttgart, Kalmar(!!) med flera platser, där enligt nyhetsmedia kvinnor jagades, sextrakasserades och rånades av i många fall grupper av asylsökande(!) unga män från muslimska länder så undrar man ju med stort fog vart manligheten hos dem och en  del av åskådarna tagit vägen……Detsamma gäller för övrigt de utomordentligt fega terrorattackerna mot civila i Paris 2015.

Hemma i Sverige väcks liknande tankar kring manligheten lätt av andra  i tiden aktuella fenomen som genusförvirringen och den onormala lättkränktheten, båda ofta förstärkta  av självutnämnda “experter” och lobbyister.

Ett och annat ljus finns förstås också. Så har till exempel Katolska Kyrkan i USA producerat en kort video om  manlighet. Vår utrikesminister Margot Wallstöm har också nyss i likhet med många andra tongivande personer argumenterat för  ett snabbt införande av manlig och kvinnlig värnplikt/samhällstjänstplikt, något som kan få fundamental betydelse för sammanhållning(kitt), goda normer samt förstås lösning av en rad angelägna problem.

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s