Den kidnappade NORMALITETEN

I en ledare i Uppsala Nya Tidning, UNT, skrev Maria Ripenberg år 2007 så här(citat):
”Tar vi för lätt på hur porr kan påverka unga mäns och kvinnors självbilder? Porrfilmer är sannerligen inget jag är expert på. Men ett brev till DN:s Insidan i fredags gjorde mig beklämd. När det som jag själv betraktar som normalt – sex som bygger på intimitet och känslor – numera förses med den avvikande etiketten ”vaniljsex”, ja, då blir jag aningen ängslig.”(slut citat)

Ripenberg kritiserar med stöd bland annat av nämnda brev från en ung kvinna och stöd av vetenskap pornografins utveckling mot alltmer av förnedring . Det är lätt att idag själv konstatera att den här dåliga utvecklingen fortsatt och att det som de flesta av oss förstått som normalt nu nästan ses som avvikande, medan det som med skäl setts som avvikande ges karaktär av mainstream. Man får hoppas att politiker på EU-nivå i likhet med Cameron och isländska politiker vågar ta tag i frågan. Dessutom behöver positiva relationer där sex bygger på intimitet och känslor lyftas fram.

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in Livsstil och Kultur, Svensk politik, TRO och KRISTEN ENHET--BROBYGGANDE, Uncategorized, Utbildning och undervisning. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s