Nya “kalla” eller “varma” krig –NEJ TACK!!

På flera håll talas det i ukrainakrisens spår om riskerna för ett nytt kallt krig eller att ett sådant redan inletts. Samtidigt pågår flera parallella krig/konflikter i Mellanöstern och Nord- samt Västafrika. Det finns också ökade spänningar i Östasien.

Den här speciella veckan träffas många av världens politiska ledare i toppmöten. Det gäller stillahavsstaterna i Apec som träffas i Peking sydostasiatiska ledarna i Asean som träffas senare i veckan i Burmas huvudstad och slutligen på söndag ledarna för världens 20 största ekonomier,
G 20 som träffas i australiska Brisbane.

Det som inte får stanna vid en from förhoppning är att fred och säkerhet får vara centrala temata och att allt detta konfererande leder till fortsatta modiga, konstruktiva och öppna dialoger, förtroendeskapande åtgärder och minskning av spänningar.

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in FREDS- och DEMOKRATIFRÅGOR--BROBYGGANDE mellan länder och kulturer, Livsstil och Kultur, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s