Anna Dahlberg, Expressen, om flyktingpolitiken

I en välbalanserad och idérik krönika i Expressen 2014-11-09 tar journalisten Anna Dahlberg upp den alltmer viktiga frågan om rimliga begränsningar i flyktingmottagandet mot bakgrund bland annat av läget ute i Europa och i vårt grannland Danmark och det hon menar är kontraproduktivt önsketänkande hos våra svenska politiker. Hennes krönika har rubriken: “Nivån kan inte vara tabu i flyktingdebatten”

Det är angeläget att politiker från samtliga partier ser klart på de problem som Anna Dahlberg sätter ljuset på och agerar med förnuft.

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in FREDS- och DEMOKRATIFRÅGOR--BROBYGGANDE mellan länder och kulturer, Livsstil och Kultur, Svensk politik, Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Anna Dahlberg, Expressen, om flyktingpolitiken

  1. Ja, det är väl egentligen en självklarhet men med våra politiker känns det väl ytterst sannolikt att det blir någon egentlig förändring tills “beröringsskräcken”

    Alternativt gör vi som Morgan “bara 1%” Johansson och spelar in i händerna på SD.

    http://swedishsurveyor.wordpress.com/2014/11/13/morgan-only-1-johansson/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s