En farligt skev syn hos unga män….

Citat från Catia Hultquists krönika i DN 2014-09-29: Hotet om manligt våld som en naturlag att förhålla sig till. Lite som vädret.

Den vardagliga drillningen på skolgården (”slå tillbaka så hårt du kan så slipper du mobbarna”), de sjukt våldsamma datorspelen, det strategiska undvikandet av tickande bomber ute på stan en fredagskväll. Allt det där som bara tycks ingå i unga killars värld.

Mansblivandet kan vara en sorge­sam process att betrakta utifrån, i synnerhet som förälder. Känslan av maktlöshet. Och så den där frågan som tar ett iskallt grepp om hjärtat. Är det verkligen så här det ska vara? Hur naturligt är det egentligen? (slut citat)

Svaren i ett civiliserat land i en civiliserad kristen kultur borde självklart vara ett rungande NEJ respektive OUTVECKLAT och PRIMITIVT.

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in FREDS- och DEMOKRATIFRÅGOR--BROBYGGANDE mellan länder och kulturer, HÄLSA--TONVIKT PÅ PSYKISK HÄLSA OCH PSYKIATRI, Livsstil och Kultur, Svensk politik, TRO och KRISTEN ENHET--BROBYGGANDE, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s