HÖG TID att börja tala FRED med nedtonad retorik !!

I samband med flera pågående och flera potentiella konflikter är retoriken högt uppdriven och sabelskramlandet allt tydligare. Till detta kan med stort fog sägas att vi verkligen historiskt har mycket dåliga erfarenheter av liknande situationer som ofta föregått öppna krig. Berörda länders och organisationers ledare behöver besinna sig och föra samtal med en nedtonad retorik innan det blir för sent.
Den välkände förre tyske utrikesministern Hans-Dietrich Genscher har med sin tyngd nyligen givit uttryck för liknande tankar.

Vi är nog annars ganska många som i turerna i Ukrainakonflikten ser paralleller med kalla kriget och vill gärna slippa en upprepning av detta med ständigt kärnvapenhot och allt. Mullret mellan Kina och Japan och mellan Iran och Israel är också allvarliga hot.

Ledarna behöver använda insikt och förnuft och kylas av, och vi alla, särskilt vi små länder, behöver kunna stödja oss mot ett reformerat och effektivare FN.

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in FREDS- och DEMOKRATIFRÅGOR--BROBYGGANDE mellan länder och kulturer, Livsstil och Kultur, Svensk politik, Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to HÖG TID att börja tala FRED med nedtonad retorik !!

  1. FN kan omöjligtvis ha någon reel inverkan när Ryssland, Kina och USA ingår i samma säkerhetsråd. Intressekonflikterna är alltför stora att tro någonting annat är önsketänkande.

    Från min lite mer krassa synvinkel så måste ju Putin provocera för att binda samman folket mot en gemensam fiende. Det är en taktik som använts i människans historia, om och om igen. Skulle Putin välja att inte “skapa” yttre fiender kommer folker skylla på honom för de ekonomiska sanktionerna som Ryssland drabbas av.

    I övrigt kan jag inte mer än hålla med dig!

    Hope for the best, expect the worst.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s