Världen idag: Prins Charles fördömer förföljelse av kristna: ”Djävulsk ondska”

Citat från den kristna tidningen Världen idag:Prins Charles, den brittiske kronprinsen, fördömer i hårda ordalag den islamistiska terrorismen i Irak. “Det är mitt ivriga hopp och min bön… att ni ska övervinna denna djävulska ondska”, skriver han i ett brev till den kaldeiska kyrkans patriark Louis Sako.(slut citat)

Det är en bön och förhoppning som praktiskt taget alla säkert kan instämma i. På Nato-mötet i Wales under veckan så har också ett tiotal länder anslutit sig till en koalition med syftet att stoppa våldsverkarna i terrornätverket IS. Det är verkligen angeläget att fredliga muslimer öppet och bestämt tar avstånd från IS och hjälper till att stoppa dessa farliga fanatiker. Ett problem i sammanhanget är annars att IS, al Qaeda, al Shabaab och Boko Haram mfl kraftigt påverkar bilden av muslimer och vad islam står för och sanktionerar.

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in FREDS- och DEMOKRATIFRÅGOR--BROBYGGANDE mellan länder och kulturer, Livsstil och Kultur, TRO och KRISTEN ENHET--BROBYGGANDE. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s