Skrämmande FN-rapport om våldsverkarna i IS

Citat från nyhetsartikel i AB
Fredagsnöjet i Islamiska statens territorium – offentliga halshuggningar, stympningar och spöstraff.
Uppgifterna kommer från en FN-rapport som beskriver livet under terrorgruppens styre………..De som straffas med halshuggning, stympning och spöstraff är män och kvinnor som på något sätt brutit mot terrororganisationens extremt stränga tolkning av islamisk lag.
Dessa brott kan vara att röka en cigarett eller klä sig på annat vis än Islamiska statens företrädare kräver. Pojkar så unga som 15 år har blivit halshuggna, skriver TT.( slut citat)

Med tanke på att kartläggningar visar att det finns minst 13 muslimska/islamiska terrororganisationer och att man fantasifullt men allvarligt i flera anser sig ha globala ambitioner väcker FN-rapporten och mediarapporteringar från utsända modiga journalister frågor om förtroendet för muslimer och vad islam som religion egentligen står för och sanktionerar. Här behövs verkligen snara klargöranden och konkreta åtgärder från Arabförbundet och ledande islamiska teologer.

Världssamfundet har genom FN och sina medlemmar ett klart ansvar att effektivt stoppa våldsverkarna! Och vi lever faktiskt 2014 och inte på 700-talet……

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s