En kraftsamlad demonstration för de kristna i Irak och Syrien äger rum söndag den 10/8 kl. 14 på Medborgarplatsen i Stockholm

Jsg citerar från en synnerligen angelägen inbjudan till demonstration: Den rådande situationen för kristna i Irak och Syrien är under all kritik. Kristna förföljs, torteras och mördas i regionen medan omvärlden blundar. Mosul, en stad som en gång i tiden haft en kristen majoritetspopulation har nu tömts på kristna.
”Kommittén för Mellanösterns Kristna” vill få till ett agerande och bildades på initiativ av en grupp kyrkor med direkt anknytning till bl.a. Irak/Syrien. Kommittén har därefter fått stöd av flera profana organisationer och dessa arrangerar nu tillsammans en stor demonstration ( slut citat )

Det är mycket angeläget att alla kristna och profana organisationer på olika sätt deltar och stödjer denna demonstration mot dessa helt vettlösa och barbariska islamister!

Problematiskt i sammanhanget är att denna terrorsekt som kallar sig Islamiska staten och har ett globalt kalifat på programmet ( 2014 !!!) och som förutom kristna förföljer och slaktar kurder, jezsider, turkmener och shiiter påverkar och skadar den allmänna bilden av muslimer också hos oss.

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in FREDS- och DEMOKRATIFRÅGOR--BROBYGGANDE mellan länder och kulturer, Livsstil och Kultur, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s