Bra KD-förslag. Vill ha klassikerlista

I en nyhetsnotis i DN idag 2013-06-27 presenteras ett KD-förslag om en klassikerlista. Listan föreslås omfatta böcker, filmer, pjäser och musik som alla elever skall ha tagit del av innan de lämnat skolan.
“Om barn aldrig kommer i kontakt med litteraturhistoriens stora namn riskerar samhället språklig utarmning och historielöshet” sägs det i frågan i KD:s skolpolitiska rapport. Vad som ingår i listan skall inte bestämmas av politiker utan av Skolverket och litteraturvetare.

Tanken på en klassikerlista är i och för sig inte helt ny, men den känns angelägen. Skolan skall inte bara stå för ämnesutbildning och ev yrkesutbildning utan skall rimligen också ge ett bra mått av bildning och en klassikerlista kan vara ett rätt steg.

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in Svensk politik, Uncategorized, Utbildning och undervisning. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s