Expressenkrönikör med recept mot våld och tonåringars kriminalitet

I sin krönika i Expressen idag 2013-01-06 tar Britta Svensson upp den mycket viktiga frågan om vad man skall göra för att få stopp på våld och tonåringars kriminalitet. Hon redogör för olika följder och pekar på ett framgångsrikt projekt i Södertälje där man dagligen följer upp läget för en grupp ungdomar och reagerar omedelbart på felsteg. Svensson menar att slutsatsen från projektet och andra liknande projekt är klar(citat): Ingen vill egent­ligen slåss, de vill bara att någon ska se dem.(slut citat).

Ansvariga politiker bör ta lärdom. Fler poliser och deras ökade synlighet är bra men det behövs uppenbarligen andra insatser också.

 

 

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in Livsstil och Kultur, Svensk politik. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s