Brännpunktsartikel i SvD:”Sveriges röst för fred på väg att tystna”

Citat direkt från inledningen av Brännpunktsartikeln:

Sverige har under de senaste veckorna deltagit vid FN-förhandlingar om icke-spridning och nedrustning av kärnvapen. En växande grupp stater riktar nu fokus mot de ohyggliga humanitära effekterna av att kärnvapen används. Men Sverige säger nej till att anlägga ett humanitärt perspektiv på kärnvapen. Varför? undrar Josefin Karlsson, Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, och Josefin Lind, Svenska Läkare mot Kärnvapen. (slut citat)

Utan att gå in på detaljerna i artikeln är det mot bakgrund av Sveriges traditionella inställning om behov av nedrustning  lätt att hålla med författarna i att frågan kräver svar från utrikesledningen. Med den ökade spridning som öppet eller hemligt sker av dessa vapen ökar onekligen riskerna för användning…..

 

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in FREDS- och DEMOKRATIFRÅGOR--BROBYGGANDE mellan länder och kulturer, Livsstil och Kultur, Svensk politik, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s