Säger sig ha rätt men har enligt Maciej Zarembas artikelserie om kalhyggena och forskarna fel

Hemma hos oss tillhör vi de många som reagerat på stjärnjournalisten Maciej Zarembas artikelserie i DN om kalhyggena och den mindre genomtänkta skogsvårdspolitik dessa står för. Landsbygdsministern,själv storägare av just skog, försäkrar på ett stoiskt sätt att han dock är den som har rätt. I vadå undrar man sedan också en rad av våra främsta skogsforskare uttalat sig.

En annan fråga som gäller samma ministers ansvarsområde är frågan om Jordbruksverkets nya påfund att korna inte behöver beta ute längre perioder utan bara några veckor. Detta kristiseras på mycket goda grund er i en brännpunktsartikel i gårdagens SvD. Artkeln ifråga är skriven av en rad veterinärer och veterinärstudenter och rådfrågar man den egna känslan så är det solklart så att korna bör få beta ute så länge som möjligt.

Det får rimligen inte vara så att endast pengarna är vägledande för jord- och skogsbrukets inriktning och former. Landet behöver en klok skogsvårdspolitik och en ansvafrsfull djurskyddspolitik. Det handlar faktiskt om levande väsen och levande medvarelser som vi har att ett förvaltaransvar för.Detta kan dessutom också visa sig långsiktigt mest ekonomiskt beroende på bla hur och av vem  kalkylen görs, vilka värden som är med osv. Tänk om och tänk rätt i dessa frågorna!

Ett intressant och talande inlägg i frågan finns förresten i Peter Kadhammars kolumn i AB 2012-15-30.

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in Livsstil och Kultur, Svensk politik, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s