Obama hyllade Wallenberg

Citat från Aftonbladets webbsajt:

Under torsdagen firades Förintelsens minnesdag i USA och i Kulturhuset i Stockholm spelade upp en specialinspelad film där Wallenberg hyllas av Barack Obama.

– När Budapest judar förseddes med gula stjärnor skyddade han dem bakom den blågula svenska flaggan, säger Obama i filmen som även publicerats på Vita husets hemsida.

I två minuter pratar presidenten om den svenske hjältens insatser som han tycker inspirerar andra.

– Låt oss, liksom han, vägra att vara betraktare när vi ställs inför ondska, säger Obama. (slut citat)

Som jag tagit upp genom tidigare citat och i tidigare inlägg så behöver vi ständigt påminna oss om de vedervärdigheter som Förintelsen innebar och att det ägde rum i vår närhet. Vi behöver också påminnas om dem som liksom Wallenberg stod upp mot galenskapen. Detta blir alldeles extra aktuellt också i dessa dagar beroende på rättegången mot terroristen Breivik i Oslo.

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in FREDS- och DEMOKRATIFRÅGOR--BROBYGGANDE mellan länder och kulturer, Livsstil och Kultur. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s