Dagen: “Kärleksbombning” mellan Israel och Iran på Facebook

Citat från artikel i tidningen Dagen 2012-03-30:
Krigstrummorna mullrar allt mera hotfullt i Mellanöstern. Iran kommer allt närmare ett eget kärnvapen och dess ledare förklarar att Israel bör utplånas.

Israel kräver att världen ska stoppa det iranska atomprogrammet och hotar att slå till på egen hand om inte ekonomiska sanktioner hjälper – eller om USA inte åtar sig uppgiften.

I det här spända läget beslutade ett israeliskt par att ta till kärleken som vapen. Roni Edri, 41, och hans fru Michal Tamir, 35, startade Facebooksidan “Israel loves Iran” (Israel älskar Iran) och har redan fått 50000 “gillar” på sidan.

– Min idé är enkel. Jag försöker nå ut till den andra sidan. Det är så mycket snack om krig, om att Iran ska bomba oss och att vi ska bomba tillbaka. Jag vill helt enkelt säga att det här kriget är galet, säger Roni Edri.

– Varför inte försöka kringgå generalerna och se om iranierna verkligen hatar oss, säger han.(slut citat)

Även om det kan visa sig vara svårt att få tillräckligt genomslag så är det ett bra initiativ på den mellanmänskliga nivån. Som det brukar vara så är det troligen inte “de vanliga människorna” i Iran respektive Israel som vill ha krig. De nya medierna kan uppenbarligen ha betydelse inte endast för den arabiska våren som nu i Syrien…….

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in FREDS- och DEMOKRATIFRÅGOR--BROBYGGANDE mellan länder och kulturer, Livsstil och Kultur. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s