SvD 2011-11-14: Merkels recept mot krisen : “Mer Europa”

Citerat från nyhetsartikeln i SvD:

STOCKHOLM (Direkt) Det behövs “mer Europa” för att tackla regionens skuldkris. Det anser Tysklands förbundskansler Angela Merkel.

”Det är dags att gå mot en närmare politisk union i Europa för att därmed skicka ett meddelande till alla obligationsinnehavare att euroområdets ledare menar allvar med att avsluta den statsfinansiella krisen.”

Det sade Tysklands förbundskansler Angela Merkel i en intervju med tyska TV-kanalen ZDF i helgen, rapporterar Bloomberg News.

Beslutsfattarna måste ”göra det tydligt att vi vill ha mer Europa, steg för steg, med andra ord, att Europeiska unionen, och framförallt euroområdet, växer samman”, sade hon…….

……. Enligt Angela Merkel måste Europa arbeta för en politisk union genom en närmare finanspolitisk union (slut citat)

Kommentar: Merkel är enligt uppfattningen hemma hos oss på rätt spår. EU bör gå mot en ökad federalisering för trovärdighet och fasthet. För alla européer med vår gemensamma historia av konflikter och krig är det av största vikt att fredsprojektet EU fortlever och utvecklas.En viktig del är förstås finanserna.

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in FREDS- och DEMOKRATIFRÅGOR--BROBYGGANDE mellan länder och kulturer, HÄLSA--TONVIKT PÅ PSYKISK HÄLSA OCH PSYKIATRI, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s