Obama apropå trupphemtagning från Afghanistan: Men, låt oss komma ihåg – fred är svårt. Framsteg kan lätt vändas i motsatsen.

Ja historiskt så vet vi att det alltid varit lättare att starta krig än avsluta dem och det är verkligen välkommet att Obama nu stegvis lyckas trappa ner och på vettigt sätt avsluta det rent militära engagemanget i Afghanistan.

I sitt tal kom Obama senare också in på frågan om fred mellan israelerna och palestinierna och han sade då bl a: – Jag vet att många är frustrerade över bristen på framsteg. Det är jag också. Men frågan gäller inte målet i sig, utan hur vi ska nå dit, sa Obama och underströk att det är israelerna och palestinierna – inte FN-medlemmarna – som måste komma överens om gränser, flyktingar och Jerusalem.

Det är säkert sant och klokskap i de orden också.

 

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in FREDS- och DEMOKRATIFRÅGOR--BROBYGGANDE mellan länder och kulturer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s