Romernas situation inom EU måste stabiliseras och säkras

I tidningen Dagen 2011-09-13 läser jag följande om romernas situation i Tjeckien (citat):

I nordvästra Tjeckien demonstrerade på lördagen flera hundra medlemmar av högerextrema partiet DSSS i tre städer. De protesterade mot stigande brottslighet som de skyllde på ökad inflyttning av romer från andra delar av landet.

Polisen använde vattenkanon för att hindra demonstranter att storma en förläggning för romer i Varnsdorf. Demonstranterna kastade stenar, flaskor och smällare mot polisen. Tjugoen greps, bland dem två som bar nazisymboler.(slut citat)

Kommentar:

För att slippa upprepning av förödande historiska misstag är det viktigt att EU:s medlemsländer går före nu och verkligen vart och ett tar sitt demokratiska ansvar för ALLA grupper inom sina gränser.

 

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s