Klokskap i nytt tonläge hos Cameron:fängelse för upplopp inte enda alternativ —“alla förtjänar en andra chans”

Citat ur SvD 2011-08-20 : Efter upploppen i Storbritannien hotas nu flera brittiska fängelser av överbeläggningar och i förlängningen kanske av nya upplopp och attacker mot förstagångsförbrytare. Samtidigt sänker premiärminister David Cameron tonläget.
– Alla förtjänar en andra chans (slut citat)

Upploppen har säkert en sammansatt bakgrund. Det kan tex handla om ungdomsarbetslösheten , bristande föräldraroll, gränssättning, neddragningar av fritidsverksamhet . Det gäller också på klokt sätt möta ungdomar efter fängelsestraffen.Man behöver alltså möta problemen på många områden parallellt och hårda straff får inte vara den enda vägen.

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s