FN MÅSTE på allvar försöka hitta vägar att stoppa det barbariska massmördandet i Syrien

Hörde nyss på TT att Tyskland begärt omedelbart sammankallande av FN:s säkerhetsråd. Det är hög tid.  Det är fruktansvärda scener som utspelar sig när man sätter in tanks mot egen i stort sett obeväpnad befolkning och dödsoffren bara för igår anges till 140. Frågan är hur långt FN kan nå i sin nuvarande kostym.

Det är hemma hos oss helt uppenbart att FN äntligen måste få modernare och starkare organisation och dito mandat för att med tidiga åtgärder förebygga , medla i,  lindra och om så måste till ,stoppa konflikter av syriskt slag. Syrien måste snarast få komma in i en process mot fria val och äkta demokrati.

About wengorsdagbok

pensionerad gymnasielärare (psykologi,samhällskunskap,historia) och IT-projektledare vid landsting och universitet ,aktiv inom kristen ekumenisk gemenskap,engagerad för familjen,fredsfrågorna, ett enat Europa samt med stöd av vissa egna erfarenheter av stressrelaterad sjukdom en förstärkt och förbättrad psykiatri .Är bekymrad för att övervakningssamhället kan gå för långt och minska det egna och folkrörelseansvaret för demokratin. Är också intresserad av promenader i naturen, naturmedicin och hälsa, historia och de nya medierna. Gillar även järnvägar och tåg. Favoritfilosofer: Immanuel Kant, Charles-Louis de Secondat Montesquieu, Nicholas de Condorcet och Arne Naess Favoritdikter:: "Det eviga" av Esaias Tegnér, "Vintergatan" av Zacharias Topelius och "Vi alla hör samman" av Inger Wendelhof -------------------------- '''FÖR KRISTEN ENHET'''FÖR ETT SAMMANHÅLLET EUROPA MED EUROPEISKA VÄRDERINGAR''' FÖR EN VÄRLD I FRED OCH I LÖPANDE DIALOG MED ETT FÖRSTÄRKT FN
This entry was posted in FREDS- och DEMOKRATIFRÅGOR--BROBYGGANDE mellan länder och kulturer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s